Nekadašnji svetski broj tri i pobednik Adria tura 2020. Dominik Tim, istakao je pred početak ovogodišnjeg Srbija opena da se oseća dobro u Beogradu i da jedva čeka da izađe na teren.

Trenutno se Tim nalazi na 51. mestu ATP liste i ovo je prilika da dobrim plasmanom popravi rejting. U prvom kolu Austrijanac igra protiv Džona Milmana.
– Iza mene je veoma dug put oporavka. Srećan sam što se vraćam u Beograd. Ovde sam bio i pre dve godine kada sam osvojio Adraija tur. Prošle godine sam hteo da se vratim, ali sam imao povredu ruke. Ne znam kako ću igrati sad, ali znam da ću se boriti sa svaki poen. Beograd je start moje sezone i planiram da igram svake nedelje do Rolan Garosa. Spreman sam za prvi meč – rekao je Dominik Tim.

Na pitanje u kakvoj je trenutno formi, odnosno kako se oseća pred start turnira, Austrijanac nije dao konkretan odgovor, s obzirom da je Srbija open njegov prvi turnir u sezoni.
– Za mene je veoma važno da počnem da igram ponovo. U Beogradu ću imati prilike da igram i treniram sa mnogo igrača iz Top 10. Ne znam kako ću igrati i u kakvoj sam formi, ali je važno da se borim za svaki poen. Nadam se da ću opet igrati na visokom nivou. Ide i Rolan Garos, a to je specijalan turnir i radujem se učešću. Ne znam šta mogu tu da očekujem. Nadam se da ću 2023. biti u vrhu kao što sam bio ranije, odnosno da će Rolan Garos biti moj, jer ću tada dostići pravu formu.

Dok se oporavljao,Dominik Tim ističe da je imao podršku porodice.
– Gledao sam fudbal i neke druge sportove, bio sam sa porodicom. Sada sam u punom treningu i fokus je da se vratim. Osećam se veoma dobro – zaključio je Tim.

Probao sam ajvar sa hlebom

Pre dve godine Dominik Tim je imao priliku da obiđe Beograd, ove je međutim kako sam ističe fokusiran isključivo na turnir. Ipak, nije propustio Austrijanac da pohvali gostoprimstvo na koje nailazi u glavnom gradu Srbije.

– Bio sam veoma zauzet treninzima ovih dana, ali uživam na terenima „Novak“ u Beogradu. Blizu je reka, imam fantastično iskustvo od pre dve godine. Tada sam imao priliku da obiđem grad i mnogo mi se dopao, sada je manje vremena.

Da li ste imali priliku da probate neko jelo i šta vam se svidelo?
– Probao sam ajvar i hleb. I jako mi se svideo uz osmeh je rekao Tim.