Beograd, 10. april 2022 – Samo nedelju dana ostalo je do početka Serbia Open turnira. Najbolji teniseri, predvođeni Novakom Đokovićem, više od 8500 navijača, navijačko selo sa različitim aktivacijama, sadnja više od 35 000 sadnica na 80 hektara širom Srbije – samo su neke od novina koje očekuju ljubitelje tenisa na terenima TC Novak od 17. do 24. aprila.

Pravi poklon navijačima biće i slobodan ulaz na dan kvalifikacija, u nedelju 17. aprila, što će ujedno biti prilika da se pruži podrška i igračima koji će pokušati da izbore plasman u glavni deo turnira. „Imamo još sedam dana do početka Serbia Opena, najvećeg teniskog turnira u regionu, koji će i ove godine ugostiti neke od najznačanjijih imena belog sporta. I ove godine smo pokazali velike ambicije i visoke kriterijume kada je organizacioni deo u pitanju, i drago mi je da se sve odvija u najboljem redu. Trudićemo se da i ove godine budemo maksimalno posvećeni igračima, da njihov ugođaj bude na prvom mestu, ali i navijačima, za koje smo pripremili razna iznenađenja.

Posebno mi je drago što smo ove godine mogli da uvedemo značajne novine i da podignemo organizaciju turnira na još viši nivo. Želimo da nastavimo dobru tradiciju i da još jednom potvrdimo da su naša zemlja i Beograd nezaobilazna tačka na teniskoj mapi sveta, i još jednom se pokažemo kao dobri domaćini“, rekao je Đorđe Đoković prilikom obilaska terena sa predstavnicima medija.

Žreb za turnir održaće se u subotu, 16. aprila, kada ćemo znati i spisak tenisera koji će dobiti vajldkarte.
Svi mečevi biće prenošeni na RTSu i kanalima Arena sporta, a za sve ljubitelje belog sporta, u ponudi su dva tipa ulaznica – ulaznice za mečeve na centralnom terenu i ulaznice za navijačko selo i mečeve na terenima 1 i 2.

Od svake prodate karte biti posađeno drvo u gradovima širom Srbije, a svi oni koji žele da na terenima Teniskog centra Novak vide najbolje tenisere sveta, mogu da kupe karte putem zvaničnog veb sajta turnira www.serbiaopen.org i putem portala www.tickets.rs.