Mladi teniser iz Danske, Holger Rune lako je u dva seta savladao 31. igrača sveta, Čileanca Kristijana Garina 6:3, 6:1.
Čini se da je Rune već zadobio simpatije domaće publike, koja je bila uz njega tokom celog meča.

– Osećam se dobro, mada je iza mene težak meč. Bio sam ozbiljan, imao sam taktiku od početka do kraja protiv Garina. Možda me je iznenadio sa nekoliko poteza, ali zadovoljan sam svojim rezultatom – rekao je Holger Rune.

Rival u drugom kolu, Dancu će biti jedan od srpskih igrača, pobednik duela Lajović – Đere.

– Imam samopouzdanje, agresivan sam non-stop, ovo je vreme kada mogu da igram i pridružim se najboljima. Radujem se sledećim mečevima, jako sam uzbuđen. Lajović ili Đere su moji sledeći rivali, videćemo ko će pobediti, ali u svakom slučaju, radujem se svemu u Beogradu.
Objasnio Rune i koliko je napredovao od učešća na US Openu I meča sa sa Đokovićem.

– Naučio sam mnogo toga. Imao sam sjajnu priliku da igram protiv najboljeg tenisera svih vremena na velikom terenu. Bila je to velika prilika za mene. Znao sam i pre da mogu da igram sa tim jakim momcima, ali to mi je nakako dalo snagu i motivaciju. Taj meč doživljavam kao nešto posebno. Novak je tako dobar momak i veliki je šampion, bila je to sjajna stvar za mene – rekao je Rune.

Obaveze na turniru, još uvek nisu dozvolile Dancu da obiđe glavni grad Srbije.
– Nisam još video Beograd. Verovatno ću izaći tokom večeri ili sutra. Prvi put sam u Srbiji, deluje mi lepo, nešto su mi i ispričali drugi. Čuo sam samo lepe stvari o Beogradu.