Andrej Rubljov plasirao se u četvrtfinale Serbia opena posle bolje igre i pobede protiv Čeha Jiržija Lehečkog (4:6, 7:6, 6:2). Bio je to prvi meč na Serbia openu za
mladog Rusa, koji se nije predavao čak i kada je išlo loše.

Ipak, uz podršku publike Rus je stigao do pobede i zakazao duel sa Taro Danielom iz Japana, koji je tokom dana svladao Danca Holgera Runea. Mladi Rus je objasnio da početak meča za njega uopšte nije bio jednostavan.

„Nisam dobro počeo meč. Videlo se da ne mogu da kontrolišem lopte. Promašio sam neke udarce, za razliku od mene, Lehečka je startovao veoma dobro. Poveo je, osećao se bolje na terenu. Pokušao sam da se borim. Gledao sam da imam više opcija, da budem jači. Na kraju sam uspeo da preokrenem i pobedim. Srećan sam zbog toga“ – rekao je po završetku meča Rubljov.

Sledeći rival Rubljovu je Taro Danijel iz Japana. „Taro Daniel je veoma dobar pre svega fizički. Agresivan je, dobar je u napadu, ima odličnu ofanzivu. Igra veoma dobro, biće to težak meč“.

Osvrnuo se zatim Rubljov i na čemu će raditi u narednom periodu, odnosno šta bi mogao da unapredi. „ Imam odlične udarce na treningu. Gledao kako da te dobre stvari prebacim na meč, odnosno da to koristim. Radim na specifičnim detljima. Moja igra može da bude bolja kao i rezultati“.

Objasnio je Rubljov i koja je razlika između Rubljova početnika i ovog danas koji osvaja trofeje. „Volim tenis i uvek se trudim da dam svoj maksimum na terenu, da budem što bliže najboljem nivou tenisa koji imam. Ako sam blizu tome moja igra će biti bolja i rezultati će doći“ – zaključio je Rubljov.

Ogromnu podršku u TC „Novak“ na Dorćolu, Andrej Rubljov je imao od srpskih ljubitelja tenisa. Osetio je to i mladi Rus, koji se još jednom zahvalio beogradskoj publici.
„Atmosfera u Beogradu je fenomenalna, rekao sam to i po dolasku na Serbia open, da mi je ovde kao kod kuće.

Osećao sam na terenu da me ljudi podržavaju. Ne mogu dovoljno da se zahvalim svima koji su došli na turnir da nas gledaju i podržavaju“ – rekao je Rubljov.