Andrej Rubljov, mnogo lakše od očekivanog stigao je do finala Serbia opena. U trećem meču dana na centralnom terenu TC “Novak”, mladi Rus je za samo jedan čas I dva minuta pobedio Fabija Fonjinija iz Italije 6:2, 6:2.

U pravoslavnom uskršnjem finalu publika u Beogradu uživaće u duelu svetskog broja jedan I osam.
– Igrao sam dobro protiv Fonjinija, nisam pravio greške. Slomio sam ga odmah na početku drugog seta I kasnije je bilo lakše da igram. Imao sam prednost, dovoljno da mogu da igram opuštenije I pobedio sam” – rekao je Rubljov.
Samo reči hvale za Novaka Đokovića imao je Rubljov, ipak čini se da nije želeo da otkriva taktiku pred finalni meč.

“Iskreno ne znam kako ću igrati protiv jednog od najboljih tenisera ikad na svetu. Znam da ću na terenu dati sve od sebe, pokušaću da igram najbolji tenis, boriću se za svaku loptu , pa šta bude. Nemam šta drugo da kažem.

Za razliku od najboljeg tenisera sveta, Andrej Rubljov je mnogo manje proveo na terenu, ali ne misli da je to prednost.

– Tačno, bio sam mnogo manje na terenu od Novaka, ali on je za razliku od mene odigrao mnogo finala, polufinala, četvrtfinala.Ima iskustva dugih mečeva. U svakom slučaju Đoković zna sve, da se brani, trči, da bude agresivan.

Boriću se za svaku loptu. Ipak, je on jedan od trojice najboljih tenisera u istoriji. Srećan sam što imam šansu da se borim sa njim“ – zaključio je Rubljov.