Odlično igra Miomir Kecmanović od početka ove godine, što nije promaklo prvom igraču sveta, koji je pohvalno pričao o njemu.

– Evidentan je napredak u Kecmanovićevoj igri. Pre svega to se odnosi na kretnju. Uvek je imao kvalitetne udarce, ali mu je nedostajala ta kretnje napred-nazad, tranzicija iz defanzive u ofanzivu. Mislim da je u tome dosta napredovao. Video sam da je igrao mnogo agresivnije. Dosta vremena Kecmanović je proveo u Americi i odrastao je na tvrdoj podlozi. Njegova igra je kompletna i može da se prilagodi na različitim podlogama. Mislim da je za šljaku njegova igra dosta dobra, jer je on snažan, ima dobru fizičku spremu. Servis je popravio, koje mu nije bio neko oružje.

Kecmanović je mlad i ima dosta vremena, zaslužuje da bude rangiran mnogo bolje nego što jeste. Krenuo je u odličnom pravcu, najboljih tri meseca u karijeri, pametno što je preskočio turnire nakon Majamija, da se dobro spremi za šljaku. Verujem da će biti motivisan da ovde napravi značajan rezultat – zaključio je Đoković.