Članovi paraolimpijskog tima Srbije, na čelu sa predsednikom Zoranom Mićovićem, bili su danas gosti na Serbia open turniru i tom prilikom posetili i najboljeg tenisera na svetu. Posle treninga sa Aslanom Karacevim, Novak Đoković se pridružio gostima koji su ga čekali ispred terena.

Paraolimpijski tim Srbije činili su: Laslo Šuranji, Rastko Jokić, Zdravko Savanović, Sredo Radović, Vladimir Pajić, Kesler Zlatko, Slađana Krsmanović, Dušan Stupar, Borislava Perić Ranković, Nada Matić, Mitar Palikuća, Goran Perlić, Boris Malešević, Jovan Đukić , Željko Dimitrijević, Saška Sokolov, Ivana Petrović, Miloš Zarić, Nebojša Đurić, Nikola Radovanović, Bojan Ilić, Slobodan Stojić , Nemanja Matijašević, Zoran Stefanović. Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog saveza Srbije zahvalio se Đokoviću što ih je ugostio, a zatim je predstavio sportiste sa kojima je došao.

‚‚Pred vama su višestruki šampioni i osvajači svega i svačega, odnosno brojnih medalja. Čast nam je što smo danas sa vama. Nole, hvala vam za ovaj prijem!”, rekao je Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije.

Nije krio zadovoljstvo Đoković što je dobio podršku paraolimpijaca pred sutrašnji meč sa Đereom na Srbija openu, a gostima je obećao da će im uskoro uzvratiti posetu.

‚‚Hvala vam, izuzetno mi je zadovoljstvo i čast što ste došli, vi ste heroji i inspiracija svima nama. Još jednom, hvala vam što predstavljate Srbiju na najbolji način u svetu, što pokazujete svima da uprkos poteškoćama čovek može da uspe kada veruje i želi. Hvala vam na toj poruci”, rekao je Novak Đoković.

Od članova paraolimpijskog tima Srbije, Novak Đoković je na poklon je dobio majicu. Uz već prepoznatljiv široki osmeh svetski broj jedan je istakao:
‚‚Odmah ću je obući, želim da svi budemo u istim bojama. Svi smo isti tim“, istakao je Novak Đoković.

Pokloni su stigli i za paraolimpijce. Svi će pamtiti dolazak u kompleks nadomak Dunava gde se održava Srbija open, jer su dobili izuzetno vredan suvenir. ‚‚Spremio sam i ja poklone za vas. Izvolite loptice sa potpisom, pružao je Novak Đoković svima potpisane loptice.