Uprkos vođstvu u prvom setu, mladi Hamad Međedović, inače pobednik nedavno održanog ITF turnira u Antaliji, nije uspeo da savlada Lasla Đerea.

Bolje je otvorio meč mladi igrač iz Novog Pazara, imao je tri gema prednosti, ne i dovoljno sreće u završnici.
‚‚Što se tiče prvog seta, otvorio sam dobro meč. Nisam imao tremu, osećao sam se odlično i prvi sam napravio brejk, poveo sa 4:1. Onda se desio pad u igri, koji je Đere iskoristio, preokrenuo i otišao dalje.“ – rekao je Hamad Međedović, mladi teniser iz Novog Pazara.

Laslo Đere je igrao polufinale Marakeša, zatim treće kolo u Monte Karlu, a opet Međedović je bio egal sa njim tokom celog meča. Upravo to najviše i raduje poraženog u ovom duelu.
‚‚To mi govori da sam na dobrom putu, znam koliko je dobar Đere na ovoj podlozi. Za mene je to vrlo dobar pokazatelj. Ipak, moram još mnogo da radim i stvari da menjam, nadam se da će biti bolje sledeći put.“

Posle Beograda, Hamad Međedović nije siguran gde će dalje igrati, ali mu ostaje još dubl sa teniserom iz Češke Jakubom Menskim.
‚‚ Za sledeće turnire se još ništa ne zna, nismo još uvek odlučili. Za pet nedelja imam čelendžer u Češkoj, dobio sam vajld-kard za glavni žreb, međutim još uvek nisam odlučio da li ću igrati nešto pre toga.“ – bio je jasan Međedović.