Filip Krajinović je posle borbe koja je na centralnom terenu sa Belgijancem Davidom Gofanom trajala 107 minuta, izašao kao pobednik. Srpski teniser je posle dramatičnog drugog seta slavio sa 6:3, 7:6(4).

„Velika je prednost igrati pred domaćom publikom, a danas sam to osetio. Iako, mislim da sam ceo meč ja bio taj koji je vodio i imao šanse da završi. Non-stop sam bio blizu, ali nikako nisam uspevao da završim. To je sasvim normalno da imam uspone i padove u igri. Nemam samopouzdanja, s obzirom da i nisam igrao mnogo. Na moju žalost dosta sam i gubio u poslednje vreme. Zato sam veoma srećan što sam pobedio Gofana. Svi znaju ko je
Belgijanac i kakav je to igrač. Kada sam video žreb, znao sam da će biti mnogo teško. Uspeo sam da pobedim u dva seta, što je veliki rezultat za prvo kolo.

Priznao je iskusni teniser da nije bio baš u potpunosti srećan posle žreba. „Kad ima samopouzdanje onda te ne zanima protiv koga igraš prvo kolo. Nisam želeo Gofana, svima nama je noćna mora. Osvojio nedavno turnir i došao je u Beograd sa mnogo samopozdanja. Sa druge strane znao sam da imam publiku iza sebe i da sam ga dva puta pobedio. Imam iskustva na ovom turniru. Prošao sam sve te mečeve. Sa druge strane znao sam i da kad izađem na teren, da će strah nestati.

Iako je izgubio samopouzdanje, Krajinović ističe da se oseća dobro na terenu. „Zaista psihički i fizički se osećam dobro. Priznajem da sam imao velika očekivanja od sebe u prvom kolu. Bio sam dosta nervozan, što se i videlo u nekim trenucima. Nisam dugo igrao pred domaćom publikom. Želeo sam da pokažem svoju igru, ali sa druge strane i nisam imao mnogo mečeva iza sebe.Kada sve saberem
stvarno sam srećan.

Sledeći protivnik našem teniseru biće Brazilac Monteiro, koji pobedio Souzu. „Monteiro je fenomenalan igrač, u dobroj je formi voli da igra na šljaci,veoma nezgodna leva ruka. Ne treba ga uopšte potceniti, pobedio je već nekoliko mečeva, tako da ulazim veoma fokusiran u ovaj meč. Ovo je tek prvo kolo čeka me težak meč,

Monteira poznajem već nekoliko godina. Radujem se što ću već sutra na teren. Znam da će biti i kiše, tako da ću se verovatno načekati“.

Objasnio je i sa kakvim ambicijama je došao na Srbija open Krajinović:

„Nisam došao ovde da bih prošao samo prvo kolo, mnogo su mi veće ambicije. Planiram da doguram daleko.

Posle Beograda, Filip Krajinović planira da nastavi da igra na šljaci, a prva stanica biće mu Nemačka.
„Igraću sve na šljaci. Preskočio sam Majami zbog smrtnog slučaja. Trenirao sam dosta na šljaci, tako da ću igrati Minhen, Rim, Madrid, Rolan Garos“ – zaključio je Krajinović.

Da Beograd, odnosno Srbija open ima posebno mesto u njegovom srcu, Krajinović ne skriva: „Uvek je sjajno doći ovde. Volim da igram na ovim terenima.
Na prvom turniru sam izgubio u prvom kolu, a prošle godinu sam igrao u polufinalu. Ovde su mi bliski prijatelji i tokom ove nedelje smo uživali mnogo. Lepo je videti ljude da dolaze da gledaju mečeve. Često ovde treniram, poznajem uslove i terene i osećaj je fantastičan“.