Miomir Kecmanović pobedio je iskusnog Francuza, Rišara Gaskea sa 6:0. 6:3. Srpski teniser igra u životnoj formi, a do pobede je došao lakše nego što se očekivalo.

Priznao je drugi reket Srbije da nije „zaljubljen“ u šljaku, ali da se dobro osećao na terenu u duelu sa iskusnim Francuzom.
– Dosta bolje se osećam, krećem i razmišljam na šljaci, iako je ne volim. Mislim da sam naučio kako da igram na ovoj podlozi, gradim poene drugačije. Pomoglo mi je što sam igrao u Argentini i Brazilu, umesto na betonu, kao i ovde prošle godine da se unapredim – rekao je Kecmanović.

Rišar Gaske je u poznim igračkim godinama, ali će Kecmanoviću značiti ubedljiva pobeda za samopouzdanje.
– Tačno je da Gaske nije na vrhunskom nivou, ali je i dalje nezgodan igrač. Pritiskao sam ga od samog početka, nisam mu dao da igra. Nametnuo sam se odmah i nekako je sve išlo na moju stranu.

Novak Đoković je pohvalio igru Kecmanovića, a posebno je apostrofirao da je popravio kretanje. Videlo se po osmehu da Miomiru prijaju komplimenti najboljeg srpskog igrača.

– Dosta smo radili na kretanju, upravo nam je na tome i bio fokus. Prošle godine nije se to videlo, dok nisam „ukačio“, ali napokon je krenulo.
Sledeći protivnik Kecmanoviću biće pobednik iz duela između Dominika Tima i Džona Milmana.

– Obojica su dobri igrači. Tim još uvek nije na nivou kada je bio treći teniser sveta, ali je nezgodan. Neće biti lako, ali ako budem igrao ovako trebalo bi da budem spreman. Ponavljam, meni je svejedno protiv koga ću igrati, moram da razmišljam kakav ću ja biti na terenu i šta ću da radim. Neće mi biti lako ni protiv jednog ni protiv drugog.

Iako ne voli šljaku, mladi teniser će mnogo vremena do Pariza upravo provesti na ovoj vrsti podloge.

– Igraću skoro sve na šljaci Minhen, Madrid, Rim, Rolan Garos. Što se tiče očekivanja, prošle godine meč nisam dobio, tako da sve bolje od toga je plus. Bitno je samo da nastavim da radim ove stvari kao do sada, da igram dobro i rezultati će sigurno doći – zaključio je Kecmanović.
Publika na centralnom terenu bila je od prvog do poslednjeg minuta uz Kecmanovića, što je obradovalo mladog tenisera.

– Imao sam fenomenalnu podršku na centralnom terenu. Iskreno, bio sam malo iznenađen da je toliko ljudi došlo, jer je prvo kolo i radni dan. Mnogo mi je drago da sam ovo doživeo – rekao je Miomir Kecmanović