Dobro je otvorio meč Karen Kačanov, ali posle prvog seta jednostavno nije mogao više. Beogradska publika „probudila“ je Novaka Đokovića, već u drugom setu bilo je jasno da svetski broj jedan hita ka pobedi.

Koliko god da se Kačanov trudio da bude precizan, rival je bio još bolji. Borio se Rus kao lav, pokušavao servisom da „izbaci“ Đokovića, menjao je taktiku, ipak morao je posle tačno dva časa igre da prizna, Novak je zasluženo u finalu Serbia opena.

„ Gledao sam kako je igrao u prethodna dva meča, protiv srpskih igrača. Na oba je izgubio prvi set i imao brejk zaostatka, što je uspeo da nadoknadi. To je njegova najveća specijalnost. Kao da u prvom setu čita igru protivnika, a onda u drugom ima rešenje. Deluje kao da može da se isključi i uključi kada je to potrebno. Na početku meča je igrao malo defanzivno, to sam iskoristio, napao ga i osvojio prvi set. Kada se uključio bio je to potpuno drugi meč. Pokušao sam da odgovorim, ali sam imao par loših udaraca. Nisam mogao da nađem rešenje. Voleo bih
da sam ga više puta dobio, ali to mi je pošlo za rukom samo jednom.“ – rekao je Kačanov, po završetku meča.

Mentalna snaga Novaka Đokovića je kako tvrdi Kačanov i njegova prednost u odnosu na rivale. ‚‚Đoković je u drugom setu igrao agresivno, zna kako da se vrati, zato je i jedan od najboljih tenisera na svetu. Ako ne iskoristite šansu protiv njega gubite.“

Osvrnuo se i na veliku podršku koju je Đoković imao tokom meča. Beogradska publika u nekoliko navrata nagradila je i Kačanova aplauzom, međutim tokom celog meča bila je uz svetskog broja jedan.

„Zatražio sam malo podrške od navijača u Srbiji i to sam dobio. Pripremao sam se za atmosferu kao na fudbalu. Publika je fenomenalno bodrila Đokovića, voleo bih da i mi u Rusiji imamo takvu atmosferu. Uživao sam na centralnom terenu, zaista je bilo predivno igrati pred punim tribinama.

Hvala publici što me je pozdravila na kraju meča. Osećao sam se divno.“ – zaključio je Kačanov. Zanimljivo je, Kačanov je odigrao samo dva meča na Serbia open-u, a opet stigao je do polufinala.

„Safulin mi je predao meč, odigrao sam praktično samo dva meča na turniru, što je baš čudno. Očekivao sam više mečeva. Ovo polufinale će mi biti satisfakcija i uvertira za ostale turnire, naročito za Rolan Garos. Izgubio sam od Đokovića, posle vođstva u prvom setu, ali ću analizirati meč da vidim šta bih to mogao da popravim za nastavak sezone.“ – objasnio je Kačanov.