Karen Hačanov, pobedom protiv Brazilca Tijaga Monteira zakazao je polufinalni duel za subotu sa Novakom Đokovićem. Svestan je Rus da mu neće biti lako jer će publika biti uz domaćeg tenisera.

Ipak, kako ističe ne planira da se povuče bez dobre borbe za svaki poen.
„Došao sam još prošlog petka u Beograd i tek sam odigrao prvi meč, Zaista čudna situacija u kojoj sam se našao. Ipak, imao sam dovoljno vremena da treniram i spremim se za turnir. Igrao sam u Srbiji poslednji put još 2017. godine u Dejvis kupu u Nišu. Srbija je veoma je
bliska našoj našoj zemlji, ovde sam kao kod kuće. Mnogo je ruskih navijača. Sa druge strane prvi put igram ovaj turnir i prezadovoljan sam.

Otkrio je Hačanov šta mu se najviše dopada.

„Centar „Novak“ je fantastičan. Sve je neverovatno počev od terena do uslova za igrače. Dopada mi se što su
svi veoma pozitivni“

– Tijago je za razliku od mene igrao tri-četiri meča i pobedio, dok je meni ovo bio tek prvi. Dobro sam starovao na turniru. Kada mi nije išlo, tražio sam od sebe da budem poziv. Kako je vreme odmicalo podizao sam nivo igre. Veoma sam srećan što sam pobedio“ – rekao je Hačanov.

Ne krije Hačanov da se raduje duelu sa Novakom. Poslednji meč njih dvojica odigrali su u Dubaiju ove godine, a sastali su se i na Rolan Garosu 2020.U poslednjem meču slavio je srpski teniser.

– Da, Novak je pobedio nedavno. Ovo je sad mnogo drugačije, ovo je njegov centar, njegov grad, njegova zemlja, njegovi ljudi. Sve njegovo. Očekujem da dobru atmosferu, znam da će imati punu podršku publiku, ali se nadam da će malo navijati i za mene. Znam da će tribine biti ispunjene do poslednjeg mesta, biće interesantno nadam se dobroj borbi. Nisam mogao da imam boljeg protivnika u polufinalu.