Novak Đoković, plasirao se u četvrtfinale Serbia opena, posle pobede protiv Lasla Đerea 2:6, 7:6(6),7:6(4).
Za tačno tri sata i 21 minut, najbolji igrač planete zakazao je drugi sprski duel u kompleksu kraj Dunava, a rival će mu biti Miomir Kecmanović.
Nošen neverovatnom podrškom sa punih tribina, a tražio je Đoković nedavno beogradski vetar u leđa, isti je i dobio, tako da je posle velike borbe sa Đereom upisao još jednu pobedu u ovoj godini.

Umoran, ali evidentno zadovoljan bio je posle meča Novak Đoković.

„Još jedan uzbudljiv meč je iza mene. Više od tri sata velike bitke sa Đereom. Igrali smo na podlozi koja je najsporija, koja zahteva mnogo fizičke i mentalne energije da se dobije meč. Posebno kad se igra protiv Lacija, koji sjajno udara. Imali smo nažalost kišu, to je promenilo uslove. Teren je bio spor, loptice teške i velike, nije bilo brzine u njima kao ranijih dana“.

Osvrnuo se zatim Đoković i na podršku publike koja je tokom meča znača da nagradi svaki dobar poen sa obe strane.
„Prvi meč, pred našim navijačima, tu je bila nervoza i velika očekivanja. Imao sam zaista sjajnu podršku, ali na to sam i navikao, mada sam uvek nervozan i posle toliko godina pred ovom publikom“.

Bilo je teško Đokoviću naročito u prvom setu, priznao je da je bio nervozan, ali i koliko mu je teško da igra protiv prijatelja.
„Čudan je osećaj da igram protiv srpskih igrača, svi se dobro poznajemo. Oni su moji prijatelji. Đere je bio bolji veći deo našeg duela, napadao je, kontrolisao veći deo meča. Nisam se sjajno osećao, imao sam loš meč što se tiče servisa, uspone i padove. Uspeo sam da fizički izdržim i preživim triler posle tri i po sata. To je pozitivno u odnosu na Monte Karlo, tamo nisam uspeo da izdržim. Nadam se da ću se oporaviti do sledećeg meča“.

Na pitanje šta je dobro, a šta loše u njegovoj igri u odnosu na Monte Karlo, Đoković je odgovorio:
„U ovom trenutku s obzirom na okolnosti i mali broj mečeva, ovakva pobeda posle tri i po sata borbe je dobrodošla i mentalno veoma bitna, ali i igrački. Meni su u ovom trenutku najpotrebniji mečevi i to što više. Nije prvi put da imam niži stepen samopouzdanja, ali znam šta mi je činiti. To iskustvo ću pokušati da iskoristim da podignem nivo igre. Sad su mi najpotrebniji mečevi.

Pobeda će Đokoviću značiti pre svega na polju samopouzdanja, s obzirom da ove sezone nije odigrao mnogo mečeva.
„Pobeda mi dosta znači sa mentalno i emotivne perspektive. Pokušačiu da iskoristim iskustvo da pobedim. Ovakav trijumf mi zanči za samopouzdanje.