Novak Đoković startovao je identično protiv Miomira Kecmanovića, kao i dan ranije u duelu sa Laslom Đereom Imao je set zaostatka, ali je onda u naredna dva svetski broj jedan „dodao gas“ odlično odigrao i pobedio.

„Da, baš su mi ovakvi mečevi trebali. Ove dve pobede su izuzetno značajne za mene za formu i opšti osećaj na terenu kako igrački tako i fizički. Nije mogao bolji scenario da mi se desi od ovoga. Dug meč sa Đereom, preokrenuo sam ga, igrali smo nešto više od tri sata, protiv Kecmanovića oko dva i to sa momcima koji su u formi.

To mi je baš trebalo, jer sam jako malo mečeva imao ove godine. Tražim formu i igru, nije to još kako treba i kako će nadam se biti, ali svakim danom je sve bolje. To je bitno“ – rekao je Novak Đoković, najbolji teniser sveta.

Priznaje Đoković da nije igrao najbolji tenis, ali da je iskustvo presudilo u oba meča.
„Bio sam na rubu poraza oba puta od domaćih tenisera, nezavidna situacija igrački gledano. Uspeo sam da pronađem način da pobedim i to mi se često dešavalo u karijeri, ali sam isto tako i gubio mečeve. Tu nema pravila ništa nije garancija, ali iskustvo i vera u sebe uglavnom su pozitivni za čoveka i mogu mnogo dobrih stvari da mu donesu“

Pohvalno je pričao o Miomiru Kecmanoviću i njegovoj igri Đoković, a zatim je opisao i kako se oseća posle dva prilično duga meča.
„Nikad svežije, nikad snažnije. Hajde da kažemo da se telo ne ponaša kao pre deset godina, činjenica je da se uz Božiju pomoć i pomoć mog tima osećam mnogo bolje nego u sredu. Radujem se slobodnom danu u subotu nas očekuje novi meč“

U polufinalu Đoković će igrati protiv Kačanova za koga je imao samo reči hvale, baš kao i za njegovog rivala Monteira.
„Poslednjih nekoliko dana mi je bilo baš naporno. Dobro je da sledi taj dan pauze. Levoruki teniseri su nezgodni protivnici, nema ih mnogo na turu. Monteiro je dobro igrao ovde, pobedio je u kvalifikacijama dva meča. Što se tiče Kačanova njega bolje poznajem, u prvih 20-30 igrača svetskog tenisa je godinama. Visok, snažan, voli da bude agresivan. Izgubio sam u finalu Bersija od njega. Trenirali smo nedavno, dosta je čvrst. Iskusan igrač, prodoran, igra snažan tenis. Znam šta mi je činiti, poznajem ga dobro, ali neću otkrivati taktiku. Uzdam se u veliku podršku sa tribina i nadam se novom trijumfu“.

Tražio je non-stop podršku publike Đoković i dobijao je tokom oba meča. Energija sa tribina bila je neverovatna, publika jednostavno nije dozvoljavala broju jedan da „padne“
„Volim da igram u Beogradu, na ovom turniru,pred našim ljudima.Pružaju mi neverovatnu energuju. Zaista volim da budem ovde. Osećam tu podršku na svakom koraku“ – objasnio je Đoković.