Beogradska publika uželela se najboljeg srpskog tenisera, ali i on njih. Novak Đoković, dobro je raspoložen pred početak takmičenja na Srbija openu, a njegov osmeh na konferenciji za medije govorio je više od reči.

Svetski broj jedan, spreman je za prvi meč protiv jednog od zemljaka (Međedović/Đere) i raduje se učešću na ovogodišnjem turniru, koji će uvek biti poseban za njega.

– Trudim se da svaki trenutak iskoristim da unapredim sebe na terenu i da tu fizičku spremu povisim, jer je to neophodno za ovaj turnir i ostatak na šljaci. Inače, to je najzahtevnija podloga u našem sportu. Činjenica je da sam u Mote Karlu bio fizički i ovako igrači nespreman to sam na neki način i znao ulazeći u turnir. Međutim, meni nedostaju mečevi, ovo je podloga koja zahteva više provedenog vremena na terenu. Kako na treninzima, ali više na mečevima. Nadam se da ću imati više mečeve sada u Beogradu, nego što sam imao u Monte Karlu. Iskreno, očekujem podršku sa tribina i dobru atmosferu, a to je nešto što uvek daje vetar u leđa – objasnio je Novak Đoković.

Objasnio je zatim najbolji srpski teniser i zbog čega je izabrao da igra u Beogradu, odnosno koliko mu znači podrška domaće publike.
– Neke od najvećih rezultata koje sam beležio u karijeri i najbolje sezone su došle posle osvajanja Dejvis kupa upravo pred beogradskom publikom 2011. Nekako su domaći navijači uvek znali da prepoznaju trenutak kada je meni i ostalim igračima potreban taj stimulans i ohrabrenje. Prošle godine je to bio slučaj pred Rolan Garos. Inače, nikada nisam igrao turnir u nedelji uoči Rolan Garosa, ali sam prošle godine to odlučio da uradim. Zato što je to bio Beograd i trebao mi je taj osećaj da dobijem vetar u leđa od publike. To se i ostvarilo, osvojio sam turnir, a ispostavilo se da sam doneo dobru odluku pred Pariz.

A, za Rolan Garos, Novak Đoković veruje da će doći spreman.
– Rolan Garos jeste najveći cilj na ovoj podlozi i delimično sam mislima u Parizu. U smislu, priprema i svega što radim u ovom trenutku, kako bih došao najspremnije moguće.