Laslo Đere odlično je igrao protiv Novaka Đokovića, ali nije izdržao pritisak u odlučujućem taj-brejku, trećeg seta. Ipak, po svemu što je pružio mladi teniser može da bude zadovoljan.

„Uživao sam u meču sa Novakom. Nisam osećao pritisak. Odlučili su mali detalji u meču. Srećan sam kako sam igrao protiv Novaka. Bilo je dosta toga pozitivnog u ovom meču, iskoristiću ga za dalje“ – rekao je Laslo Đere.

Iza srpskog tenisera je nekoliko dobrih turnira, a i sam je zadovoljan kako je igrao. Da je u dobroj formi videlo se i na Serbia openu.

„ Imao sam nekoliko teških i dobrih mečeva u poslednjih par nedelja. Ne znam šta da kažem o ovom sa Novakom, još me drži adrenalin. Kad se slegnu utisci tek će da me boli ovaj meč. Dosta sam umoran i iscrpljen. Ne osećam žal toliko za ovim mečom, ali znam da će boleti.

Rekao sam da ukoliko budem imao neke prilike, da će to biti ključno da ih iskoristim protiv Novaka. Neke jesam uspeo da realizujem, neke nisam. Posustao sam nekako na poslednjem koraku. Doveo sam sebe u dobru poziciju brejkom, ali na samom kraju kada sam to morao da potvrdim nisam uspeo.

Velika lekcija za mene, trudiću su da izvučem samo pozitivno iz ovog meča i da postanem bolji igrač.

Rekao je Đere da će mu meč sa Novakom Đokovićem biti veliki motiv da u budućnosti radi više i bolje.

„Ima napretka u mojoj igri. Ako nastavim ovako, mogu dosta toga dobrog da uradim. Vezao sam par dobrih nedelja. Ove godine nisam imao mnogo prilika da treniram, igrao sam turnire, u početku sezone sa manje uspeha, sada sa više. Ako nastavim u ovom ritmu uz malo sreće biće i boljih rezultata“ – naglasio je Đere.