Laslo Đere pobedio je u srpskom duelu Hamada Međedovića u dva seta 6:4,7:5 i igraće sutra protiv Novaka Đokovića na centralnom terenu.

Iako je u prvom setu imao zaostatak od tri gema, Đere je uspeo da se vrati u meč i na kraju stigne do prvog seta. Neizvesno je bilo i u drugom setu, međutim iskustvo je na kraju presudilo.

‚‚Malo sam sporije počeo meč, bio sam pasivan, stajao daleko od osnovne linije. To mi je bilo jasno i odmah sam probao nešto da promenim. Donekle sam uspeo. Sutra je novi dan, druge su okolnosti, protivnik. Biće to dan za sebe, trudiću se da napravim taktiku i plan igre i sve to sprovedem na terenu. Unapred se radujem meču sa Novakom Đokovićem.“ – rekao je Laslo Đere.

Fokus mladog tenisera je sada na duelu sa najboljim teniserom sveta. Uprkos tome što Đoković nema mnogo minuta na šljaci, Đere je pohvalno pričao o broju jedan. ‚‚Đoković je imao samo jedan meč na šljaci, ali kad igrate protiv njega nikada niste u prednosti, čak je i pitanje da li smo egal.
Gledao sam Novaka u Monte Karlu, ali u tenisu se stvari brzo menjaju. Polako ulazi u formu i turnirski rutinu. Moram da dam maksimum i da se fokusiram na sebe i da ne razmišljam mnogo o rezultatu. Prednost je možda samo to što pritisak neće biti na meni. Ako neko treba da oseti pritisak onda je to Đoković, ali se on nosi sa tim možda najbolje od svih nas tenisera. Probaću da uđem opušten u meč i da probam da uživam.“

Na pitanje novinara šta bi to trebalo da uradi u sutrašnjem meču sa Đokovićem, da bi izašao kao pobednik, uz malo razmišljanja Đere je rekao:
‚‚Znamo se jako dobro. Da bih ga pobedio moraću da igram svoj najbolji tenis, da koristim svoje šanse. Motivisan sam za meč i radujem se tom našem prvom okršaju.“

Đere će dva vezana meča igrati sa srpskim igračima.
‚‚Nekad je teško igrati sa srpskim igračima. Znam kako da se pripremim. Sa Novakom će biti drugačije, ali pozitivan sam, ne želim da sebe stavljam pod pritisak, idem poen po poen.“

Na kraju, osvrnuo se Laslo Đere i na podršku publike, odnosno što se meč igra u Beogradu.
‚‚Srećan sam što ću igrati sa Novakom, posebno u Beogradu pred domaćom publikom, znam sve o njemu i njegovoj igri. Očekujem težak meč, ali i da budem u mogućnosti da uradim nešto. Moraću, ponavljam da igram svoj najbolji tenis – zaključio je Đere.

Podsetio se igrač iz Sente i na dane kada je tek počinjao da igra tenis.

‚‚Uvek sam gledao ka Đokoviću kada sam bio dete. Ta promena je neverovatna u poslednjih par godina, kada sam bio u mogućnosti da igram i treniram sa njim na turnirima. Imam veliki respekt zbog svega što je uradio. Sada moram da ga gledam kao protivnika za sutra. On je bio sjajan motivator za sve nas igrače iz Srbije.

Pokazao nam je put, da je sve moguće. Imao je sjajan efekat. Sada moram da zaboravim na sve to i da se fokusiram na meč.“ – istakao je Đere.
Čini se da je Đere u veoma dobroj formi, igrao je dobro kako na betonu, tako i na šljaci.

‚‚Prelaz sa tvrde podloge na šljaku nije lak. Ovo mi je omiljena podloga, imao sam dve sjajne nedelje. Prošlu i onu pre toga, kada sam igrao polufinale u Marakešu. Iza mene je i dobar turnir u Monte Karlu. Počeo sam turnir sa dobrom dozom samopouzdanja, što nije bilo na početku sezone.“ – rekao je Đere.