U iščekivanju prvog meča na Serbia open 2022 turniru, Laslo Đere pričao je o tome koliko mu je drago što će ove godine publika biti značajna podrška sa tribina, koje rituale ima pre meča i da li je razmišljao o tome šta bi bio njegov poziv da se ne bavi tenisom:

1) Jako mi je drago što ću i ove godine moći da igram u Beogradu pred domaćom publikom. Mi smo mala država, nemamo mnogo turnira i mnogo prilika da igramo u Srbiji, ali zahvaljujući Novaku i njegovoj porodici, ATP turnir je vraćen u Beograd i veoma sam zahvalan što ću imati priliku da igram i ove godine. Takođe, verujem da će biti još lepše i bolje nego pre godinu dana, kada zbog korone nismo mogli da igramo pred punim tribinama, zbog čega očekujem uzbudljiv turnir i jedva čekam da zaigram na terenima na 25. maju.

2) Imam neke svoje rituale koje volim da sprovedem pred meč, ali se oni najviše odnose na to šta jedem, kada jedem, takođe, nisam sujeveran, ali volim da se držim nekih svojih rutina i to ne samo pred meč, nego generalno u životu, a pogotovo na turnirima.

3) Iskreno, nisam siguran čime bih se bavio da se ne bavim tenisom. Moguće je da bih se pronašao u ekonomskom sektoru, radio bih nešto vezano za finanije, ali sam ipak najsrećniji u sportu i zahvalan sam što mogu da se bavim tenisom jer predstavlja, pre svega, jedan veoma lep sport,
ali i lep način života.