Italijanski teniser Mateo Berrettini uspeo je da se plasira u finale Serbia Opena.
On je bio bolji od japanskog tenisera Tara Daniela sa 2-0, po setovima 6:1, 6:7, 6:0. Njihov meč usledio je posle maratonskog prvog polufinala između Đokovića i Karatseva.
„Gledao sam veći deo meča jer je trebalo da izađemo na teren posle njih. Pravili su dosta brejkova, tako da sam se zagrevao sve vreme. Igrali su dosta dobro i bilo je zabavno gledati. Žao mi je što nije dozvoljeno da i navijači prisustvuju, nedostaju nam i nadam se da će to uskoro da se promeni”.
Analizirao je i protivnika, kao i svoju igru.
„Znao sam da će biti dobar meč, izgubio sam od njega pre tri godine. Veoma je opasan na šljaci, zaslužio je polufinale, savladao je dobre igrače. U drugom setu nisam uspeo da završim meč, igrao je sjajno. Rekao sam sebi da moram da budem bolji u trećem”.
Osvrnuo se potom i na period oporavka posle povrede trbušnih mišića.
„Nikada ranije nisam imao takvu povredu, nisam znao šta da očekujem. Bolelo me čak i pri najobičnijem okretu. Najteži deo je ožiljak koji ostaje na mišićnom tkivu. Mentalno i fizički treba da budete spremni da se nosite sa bolom i to je najteže. Da mi je neko rekao da ću ovako servirati danas, ne bih mu verovao. Srećan sam kako sam se izborio sa situacijom”.
U borbi za trofej očekuje ga duel sa Aslanom Karatsevim iz Rusije.