U nedelju, 17. aprila, svim ljubiteljima belog sporta biće omogućen besplatan ulaz, kada će se igrati mečevi kvalifikacija. Od ponedeljka, 18. aprila, mečevi će se igrati od 11 časova, sa izuzetkom četvrtfinala koje će početi u 13 i polufinala i finala u 14 časova u singlu, dok će se finale dubla održati u subotu 23. aprila od 11:30h.

Pored najboljeg tenisera na svetu Novaka Đokovića, do sada su učešće na turniru potvrdili Gael Monfils (FRA), Dominik Tim (AUS), Fabio Fognini (ITA), Kristijan Garin (CHI), Karen Kačanov (RUS), Andrej Rubljov (RUS), Aslan Karatsev (RUS), a od domaćih tenisera pred publikom će igrati Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Laslo Đere.

Ove godine, turnir će imati i važan ekološki doprinos jer će od svake prodate karte biti posađeno drvo u gradovima širom Srbije, a svi oni koji žele da na terenima Teniskog centra Novak vide najbolje tenisere sveta, mogu da kupe karte putem zvaničnog veb sajta turnira www.serbiaopen.org i putem portala www.tickets.rs.