Prvu sadnicu u okviru akcije Jedna karta – jedno drvo, zasadili su direktor turnira Serbia Open 2022 Đorđe Đoković i srpski teniser Miomir Kecmanović u parku Ušće, kod Muzeja savremene umetnosti u Beogradu.
Priliku da učestvuje u akciji i da posadi drvo imao je i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.
„Izuzetno mi je zadovoljstvo što najpopularniji teniski turnir u zemlji i regionu, osim zdravog života i sporta, afirmiše i pozitivan odnos prema životnoj sredini. Drago mi je da ljudi na ovu našu inicijativu reaguju izuzetno dobro i da raste svest o potrebi da očuvamo našu okolinu. Veliki broj gradova širom zemlje učestvovaće u ovoj akciji, a biće posađeno više od 35 000 sadnica“ – izjavio je Đorđe Đoković.

Sadnja je predviđena na lokacijama koje obuhvataju površinu od oko 100 hektara, a sadnice će biti obezbeđene od prodaje karata, po principu jedna karta, jedno drvo. U ovoj nedelji pred početak turnira, sadnice će biti posađene i u Kragujevcu, Kraljevu, Leskovcu, Nišu, Pančevu, Požarevcu, Zrenjaninu, Kuli, dok se sadnja nastavlja i od 17.aprila u Šapcu, Smederevu, Novom Sadu i Bačkoj Topoli kad počinju takmičenja u okviru TC Novak.
Teniski spektakl na šljaci Serbia Open 2022 počinje u nedelju 17. aprila kvalifikacionim mečevima i traje do 24. aprila.