Austrlijanac Džon Milman napravio je veliko iznenađenje na Srbija openu. U interesantnom meču koji je trajao dva sata i 33 minuta, savladao je miljenika beogradske publike Dominika Tima 6:3, 3:6, 6:4.

Nije skrivao zadovoljstvo Milman, posle iscrpljujućeg meča, pohvalio je protivnika, ali i publiku koja je napravila odličnu atmosferu na centralnom terenu.

„Iza mene je težak meč sa Dominikom Timom. Drago mi je da se vratio posle duge pauze zbog povrede. Radi se o izuzetno dobrom igraču. Pripada samom vrhu svetskog tenisa. On je u generaciji koja dolazi posle Novaka, Rafe… Bio je izazov igrati sa njim, jer kao što sam rekao spada u vrhunske igrače“, – rekao je Džon Milman.

U narednom kolu, Australijanca čeka veliki izazov i to protiv srpskog tenisera.
„Igraću protiv Miomira Kecmanovića. Video sam njegov napredak, igra odličan tenis od početka godine. Sa druge strane želim da budem progresivan na turniru I da imam što više mečeva“.

Osvrnuo se zatim Milman I na podršku koju je imao Dominik Tim u Beogradu, ali je apostrofirao da se dobro osećao na terenu.
„Voleo bih da potrajem ovde. Dominik je imao malo jaču podršku, ali ne mogu da kažem ništa drugo, jer sam je i ja dobijao. Cenim to, lepo je doći na mesta gde ima energije, a ja sam takav igrač da je koristim.

Džon Milman, ne skriva da bi voleo da ostane što duže u Beogradu, ali već ima plan za nrednu nedelju.
„Idem u Minhen sledeće nedelje. Želim da imam više mečeva do Rolan Garosa. Moram da vratim samopouzdanje, da osetim opet tu igru na šljaci. Prošle godine u Parizu sam odustao zbog problema sa leđima, tako da sam posle izbegavao šljaku. I dalje tražim sebe na toj podlozi, Monte
Karlo nije bio sjajan, ali trudim se. Nadam se kako ide Rolan Garos da ću biti jači na ovoj podlozi",- objasnio je Milman.

U Beogradu se osećam dobrodošlim Drugi put je Džon Milman u Beogradu. Ovih dana imao je malo vremena, da kako je rekao istraži glavni grad, ali je
ponovio da se dobro oseća u Srbiji.

„Zaista sam uživao u svom iskustvu ovde prošle godine. Kada sam video raspored, bio sam prilično siguran da ću se vratiti, da mi je to prioritet broj jedan. Sada je još bolje na Srbija openu imamo sjajan prostor za igrače. Napravljena su pobiljšanja da sve bude još bolje. Ovde se osećam dobrodošlim. Na terenu je sjajna atmosfea, ljudi u Beogradu podržavaju turnir što je važno da bi uspeo. Imam lepa sećanja, iako je prošle godine bilo ne baš sjajno za mene. Srećan sam što sam se vratio i što opet ovde igram tenis", – rekao je Milman.