Dobru formu Miomir Kecmanović demonstrirao je u prvom kolu protiv Rišara Gaske, da bi je zatim potvrdio i u duelu sa Džonom Milmanom, koji je samo dan ranije eliminisao Grend slem šampiona Dominika Tima. U prvom meču trećeg dana na Serbia openu, trenutno drugi reket naše zemlje savladao Australijanca sa 6:4, 7:6 (5).

Za plasman u četvrtfinale Miomiru Kecmanoviću bilo je potrebno dva sata i 14 minuta . Uprkos malom kašnjenju programa zbog kiše, na centralnom terenu srpski teniser je imao fenomenalnu podršku beogradske publike.

„ Nije mi bilo lako protiv Milmana, dosta sam se mučio tokom celog meča, nikako nisam mogao da ga probijem, stalno mi se izvlačio. U drugom setu smo imali mnogo izjednačenja na njegov servis. Dobro je, uspeo sam da izbegnem treći set. Radujem se narednom meču i jedva čekam da počne.“ – rekao je Kecmanović.

Na Serbian openu, Kecmanović nema pomoć trenera Nalbandijana, ali nije sam u Beogradu.

„Johan Ortegren je sa mnom. On je Šveđanin, radio je sa Momfisom i Dimitrovim ranije. Krenuli smo prošle godine u Nursultanu, dobro se uklopio sa Davidom Nalbandijanom, osim njega sa mnom idu stalno fizioterapeut i kondicioni trener. I bez Davida smo dobar tim.“

Kecmanović je od početka kontrolisao meč, brzo je stigao do brejka u prvom setu, a u istom ritmu je nastavio i u drugom. Istina, umeo je i Milman žestoko da uzvrati.

„Osećam se odlično, u dobroj sam formi. Ovo mi je peto četvrtfinale u nizu. Stvarno igram dobro, srećom nisam morao dugo da ostanem na terenu protiv Milmana. Ko god da mi bude protivnik spreman sam. Nikada nisam ovoliko pobeđivao, tako bi bilo loše da
nisam zadovoljan sobom.“

Iako ne voli da igra na šljaci što je više puta ponovio, Kecmanović je objasnio i kako je stigao do dobrih rezultata na ovoj podlozi.

‚‚Naučio sam u proteklih godinu dana baš dosta da menjam stil igre kada igram na betonu i na šljaci. Mnogo smo radili na tome, kako da se krećem, kako da igram, kako da gradim poene. Nekako se sve uklopilo i počeo sam da igram mnogo bolje na šljaci, iako baš
nisam srećan na njoj.“ – zaključio je Kecmanović.