Italijanski teniser Mateo Berrettini osvojio je Serbia Open 2021.
On je u finalu savladao ovogodišnju tenisku senzaciju Aslana Karatseva iz Rusije sa 2-1, po setovima 6:1, 3:6, 7:6.
To mu je četvrta titula u karijeri i prva u 2021. godini.
„Izuzetno sam cenio igru Karatseva i pre finala, trenirali smo zajedno. Znao sam da igra odlično, i juče je bio fenomenalan protiv Novaka. Zaslužio je finale, ali i ja sam. Morate da igrate dobro, ali renking nije presudan, već ko više želi pobedu. Ja sam danas bio bolji i to je presudilo”, naveo je Italijan posle finalnog susreta.
Na nekoliko stvari je Berrettini ponosan.
„Osvojio sam titulu, presrećan sam. Ove godine sam uspeo da se vratim posle dva velika problema – povrede i mentalnih poteškoća. Bilo je veoma teških dana, poraz u Monte Karlu je bio loš. Ali, tim i ja smo to prihvatili kao da je to normalno. Nisam iznenađen što sam osvojio titulu na šljaci, odrastao sam na toj podlozi, nalazi mi se u venama i krvi”.
Posle meča je emotivno proslavio pobedu sa svojim boksom.
„Timu sam rekao da imam veliko srce. Danas sam dokazao sebi da mogu da se borim i izborim sa teškim stvarima i momentima. Vratio sam se još jači. Dobar sam igrač, ali sam još jača osoba i to sam dokazao. Imao sam više šansi od njega danas i iskoristio sam ih”O .
U taj-brejku trećeg seta bio je prilično ubedljiv osvojivši ga bez izgubljenog poena.
„Nemam poseban recept za taj-brejk, rekao sam sebi da ću da dam sve od sebe. Bio sam spremam za borbu i uverio sam sebe da je jedini način da osvojim taj-brek onaj na koji sam to i uspeo. Bio sam spremniji od njega. Odlično je bilo u Beogradu ove nedelje, pogotovo jer sam osvojio titulu. Nažalost, bili smo u mehuru pa nisam mogao da obiđem grad. Nadam se da ću opet doći ovde i uživati jer mi deluje da su ljudi fenomenalni”.
O planovima za nastavak sezone Berrettini kaže:
„Turnir je bio odličan. Titula u Beogradu mi daje mi dosta samopouzdanja. Uopšte nije lako kada se vratite posle povrede. Na Australian Openu sam igrao dobro, pa sam se povredio. Naučio sam i prihvatio da mi je potrebno mnogo nedelja da se vratim posle povrede, a mislim da ću na ovom nivou igrati i na ostalim turnirima u nastavku sezone”.
Berrettini je prokomentarisao i izbor hrane na turniru.
„Mislim da su uradili odličan posao ovde. Jeo sam i ćevape, tradicionalno srpsko jelo, izbor je bio odličan”.