Pobednik Serbia Opena 2021 je Mateo Berrettini, koji je u finalu turnira savladao Aslana Karatseva sa 2:1 u setovima (6:1, 3:6, 7:6).
Po završetku meča, tokom svečane ceremonije dodele pehara, Đorđe Đoković, direktor turnira zahvalio se svima koji u učestvovali u organizaciji Serbia Opena2021 :
“Čast mi je i zadovoljstvo da što smo uspeli da privedemo ovaj događaj kraju na najbolji mogući način. Zahvalio bih se svima koji su bili uz mene u organizaciji, bez njih ovakav događaj ne bi bio moguć. Smatram da će ovo biti jedan od najboljih, ako ne i najbolji ATP događaj u 2021. godini. Zahvalio bih se i svim volonterima,skupljačima loptica, sudijama, svim sponzorima, na čelu sa našim generalnim sponzorom Telekom Srbija, kao i Ministarstvu sporta i omladine i Gradu Beogradu i Vladi Republike Srbije koji su nesebično podržali ovaj događaj, i ne samo ovaj već i svaki drugi sportski i tako pružili šansu svim našim mladim teniserima, igračima da postanu novi šampioni, novi olimpijski šampioni i novi sportski ambasadori Republike Srbije.”
Đorđe Đoković se zahvalio i Mateu Berrettiniju i Aslanu Karatsevu: „Izvrsna nedelja je za vama, zahvalni smo što smo vas imali ovde, nadam se da ćemo vas videti kroz nekoliko nedelja.“
Direktor Serbia Opena izjavio je da je ovaj turnir imao i humanitarni karakter. Za svaki odservirani as servis doniralo se 50 evra kroz „Fondaciju Novak Đoković“. „Odservirano je skoro 300 asova, međutim, turnir je odlučio da donira još malo i zaokruži na 20 hiljada evra. Iskreno se nadamo da će ta cifra pomoći onima kojima je to najpotrebnije“, istakao je Đorđe Đoković.
On je dodao da je ovom događaju samo publika nedostajala i izrazio nadanje da će ona biti prisutna već kroz par nedelja, na narednom WTA i ATP planiranim u Beogradu.