Posle devet godina ATP turnir serije 250 se vraća na terene Teniskog centra „Novak“. Za titulu na šljaci će se nadmetati neki od najboljih tenisera planete. Pored svetskog broja jedan, Novaka Đokovića, u Beograd stižu i četvrti na svetu, Dominik Tim (AUS), deseti igrač na ATP listi, Mateo Beretini (ITA), Gael Monfis (FRA) koji je trenutno četrnaesti na svetu, kao i Atslan Karasev 27. igrač sveta.

„Ponosni smo na to što je Beograd ponovo domaćin ATP turnira serije 250. „SERBIA OPEN 2021″će biti organizovan u skladu sa svim epidemiološkim pravilima i merama koje je propisala Vlada Republike Srbije i koje je ATP definisao, a sigurni smo da će pokazati da su Srbija, glavni grad i mi kao organizatori pouzdan partner ATP tura“, izjavio je Đorđe Đoković, direktor turnira „SERBIA OPEN 2021“.

Domaća publika će, osim Novaka Đokovića, biti u prilici da bodri i ostale učesnike iz Srbije: Dušana Lajovića, Filipa Krajinovića, Miomira Kecmanovića i Lasla Đerea. Organizatori ističu da je „SERBIA OPEN“  svojevrsan sportski događaj, ne samo zato što je najekskluzivniji u čitavom regionu, već i zato što je najbolja promocija tenisa i teniskih talenata Srbije, sporta i zdravijih navika.