Andrej Rubljov, igrač iz Top 10 svetskog tenisa u prvom kolu Srbija opena biće slobodan, a sa Novakom Đokovićem mogao bi da se sastane tek u finalu.

Ruski teniser izrazio je zadovoljstvo što će učestvovati na ovogodišnjem turniru u Beogradu, ali nije skrivao ni ambicije da dođe do trofeja.
– Konačno sam u Beogradu, osećam se lepo. Ovo mi je prvi put da sam ovde. Praktično sam kao kod kuće i lepo se osećam u Srbiji. Igrao sam u Monte Karlu pre Beograda, imao sam dva teška meča, prvi sam dobio, drugi izgubio. Cilj mi je da se što bolje pripremim za nastavak sezone – istakao je Andrej Rubljov.

Na pitanje šta konkretno može da se očekuje od njega na turniru u Beogradu, Rubljev je pohvalio sve tenisere koji učestvuju na Srbija openu i dodao:
– Pokušaću da pobedim. Došao sam da igram tenis kao i svaki igrač ovde. Nivo tenisa je izjednačen. Videćemo,svi igraju mnogo bolje, rade profesionalno i igrači su sve bolji. Jasno je i ko je prema mišljenju Rubljova favorit za titulu.

– Rano je još da pričamo, ali Novak Đoković je svakako favorit u Beogradu. Pokušaće da se pokaže u što boljem svetlu i pred domaćim navijačima.