Pripreme za Serbia Open 2021 koji će se igrati od 19. do 25. aprila u Beogradu, uveliko su toku. Prilikom obilaska terena Teniskog centra Novak, Đorđe Đoković, direktor turnira pokazao je kako teku pripreme za najznačajniji sportski događaj u regionu. On je istakao da će se poštovati sve epidemiološke mere u skladu sa striktnim ATP pravilima i merama Vlade Republike Srbije, te će se ove godine turnir igrati bez prisustva publike.

„Ostalo je još sedam dana do početka Challenger turnira i još nepune dve nedelje do početka Serbia open turnira. Sve pripreme teku po planu. Želimo da obezbedimo maksimalne uslove, da svi budu bezbedni i sigurni, a i da u organizacionom smislu potvrdimo da su Beograd i naša zemlja pravi domaćini i dobri organizatori turnira koji okupljaju kako najbolje igrače iz teniskog sveta, tako i one koji predstavljaju njegovu budućnost“, izjavio je Đorđe Đoković ovom prilikom.

Organizatori ističu da je „SERBIA OPEN“ svojevrsan sportski događaj, ne samo zato što je najekskluzivniji u čitavom regionu, već i zato što je najbolja promocija tenisa i teniskih talenata Srbije, sporta i zdravijih navika. Turnir će imati i humanitarni karakter, a prikupljena sredstva će „Novak Đoković Fondacija“ uložiti u program „Putem šampiona“ koji za cilj ima edukaciju roditelja kako da na najbolji način podrže sportske korake svoji najmlađih.