Protiv najboljeg na svetu nije lako igrati, što je Kecmanović prokomentarisao.
„Nije bilo nimalo lako, dosta me je pritiskao ceo meč. Na momente sam imao dobre poene i dobro igrao, pogotovo u drugom setu. Krivo mi je zbog šansi koje nisam iskoristio, ali sigurno će mi ovo iskustvo pomoći u nastavku karijere”, rekao je i potom dodao:
„Em što igra dobro, em što je najbolji na svetu. To je uticalo na mene. Nadam se da ću izvući pouke i znati da ih primenim sledeći put. Generalno, ne bi trebalo da ulazim sa bilo kakvom zadrškom u meč. Kad loše krenete, onda je teško igrati protiv ovakvih igrača. Trebalo je bolje da odigram u nekim momentima. Kroz ovakve mečeve, što više budem igrao, moći ću da se nametnem na tom višem nivou”, svestan je 47. na ATP listi.
Od ove godine radi sa nekadašnjim argentinskim teniserom Davidom Nalbandianom.
„Dosta mi se sviđa kako radimo, mislim da može puno da mi pomogne. Ima dosta ideja na kojima radimo, počeo sam da beležim bolje rezultate na šljaci nego prethodnih godina. To može da bude još bolje, a nadam se da ćemo postići sve što smo zamislili”, kaže.
Duže je već oko 50. mesta na listi najboljih tenisera, a velika želja mu je da se to promeni.
„Na toj poziciji sam već neko vreme i to je glavni razlog zašto sam pozvao Davida – da probijem tu barijeru i odem napred. Napravili smo dobar plan, vredno radim i nadam se da ću napredvati. Sada je potrebno praviti baš dobre rezultate da bi uspelo da se napreduje.
Čime bi bio zadovoljan do Vimbldona:
„Cilj mi je bio, kad sam zvao Davida, da što više napredujem na listi. Želeo sam da vidim šta mogu da unapredim. Cilj nam je da idemo napred što više možemo. Kada postignemo to što on želi od mene, mislim da ću napredovati na listi. Ukazao mi je na dosta stvari – da budem profesionalniji, bolji, da više da treniramo, da sve bude na ozbiljnijem nivou”.
O nastupu u rodnom gradu:
„Bilo je zabavno igrati i biti kod kuće. Deluje kao da imam normalan život preko dana na turniru, mogu da idem kući. Sad se osećam mnogo bolje i motivisanije da igram dobro i na narednim turnirima”.