Najbolji teniser sveta Novak Đoković raduje se što će ponovo biti u prilici da igra pred domaćom publikom na turniru Serbia Open 2021.

Dotakao se Novak brojnih tema, a na početku, osvrnuo na dosadašnji tok 2021. godine.

„Uvek je dobro da imate nova imena, nove brendove koje će prepoznavati širom sveta. Očigledno je da će ih porediti sa nama, ali ne smeta mi da vidim nove pobednike. Naravno, uvek želim da budem na strani pobednika. Ali, nekad su stvari drugačije – ima igrača koji pobeđuju najbolje na svetu. Moram da prihvatim činjenicu da nećemo uvek biti najbolji i to je normalni ciklus života”, rekao je Novak.

Đoković je izuzetno srećan što će ponovo biti u prilici da igra pred domaćom publikom na turniru Serbia Open 2021.

„Emotivan sam kad igram kod kuće, kad prezentujem zemlju na takmičenjima kao što su Dejvis kup, ATP turniri, Olimpijske igre. Imam najlepše uspomene kada igram kad su mi tu prijatelji i porodica. Takvu podršku mogu da doživim tek nekoliko puta u karijeri, ali nažalost, neće biti publike na mečevima. Trudim se da uživam u svakom trenutku dok sam u Srbiji, sa prijateljima i porodicom, jer toliko često putujem. Jedinstven je osećaj kad sam u prilici da osetim energiju i da želim da odigram najbolje što mogu ove nedelje”, izjavio je prvi reket sveta.

Kako kaže, drago mu je što će na turniru igrati trenutno najbolji srpski teniseri.

„Nisam igrao puno protiv zemljaka, pogotovo protiv onih sa kojima sam odrastao, sa Troickim, Tipsarevićem, kao i Krajinovićem, Kecmanovićem, koji su predvodnici nove generacije. Prijatelji smo, poštujemo se, podržavamo i želimo da jedno za drugog uradimo sve na takmičenjima. Ali, kad se sastanete, gledate na to kao da imate protivnika kojeg želite da pobedite”, kaže on.