Na turniru ATP Challenger serije u Beogradu odigrani su finalni mečevi u singl i dubl konkurenciji. Španac Roberto Carballes Baena je u borbi za trofej savladao Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine rezultatom 2-0 (6:4, 7:5), dok su u dublu najbolji bili Argentinci Guillermo Duran i Andres Molteni koji su savladali par Tomislav Brkić (BiH) – Nikola Čačić (Srbija) sa 2-0 (6:4, 6:4).

Carballes, koji je 105. na ATP listi, je u prvom setu dva puta oduzeo servis nešto lošije plasiranom protivniku (127. na ATP listi) i za nešto manje od sat vremena došao do vođstva od 1-0.

U drugom setu videli smo čak pet brejkova, od čega su Špancu pripala tri, te je došao do konačne pobede u ovom meču, koja mu je donela titulu na Challenger turniru u Beogradu.

Finalni meč dubl konkurencije počeo je odlično za Čačića i Brkića, poveli su 0:3, ali su u narednih sedam gemova osvojili tek jedan i protivnicima iz Argentine prepustili prvi set. Duranu i Molteniju je u drugom delu meča bio potreban jedan brejk da ostvare i konačan trijumf na turniru u glavnom gradu Srbije.